Antep Fıstıklı Petibör Pasta

Antep Fıstıklı Petibör Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • ️3,5 su bardağı süt
  • ️3 yemek kaşığı kakao
  • ️3 yemek kaşığı un
  • ️1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • ️2 yemek kaşığı antep fıstığı ezmesi
  • ️1 tatlı kaşığı tereyağı
  • ️1 paket petibör bisküvi

Üzerine;

  • ️80 gram çikolata

Antep Fıstıklı Petibör Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, şeker, kakao ve unu kıvam alana kadar pişirelim. Kıvam alınca ocağı kapatıp, antep fıstığı ezmesi ve tereyağını ekleyip karıştıralım.
  2. Pasta tabağına kremadan sürelim. Petibörleri ortasına krema sürerek dik olacak biçimde tabağa dizelim.
  3. Üst ve yan kısımlarına da krema sürelim. Mümkün olduğunda düzleyelim manzara hoş olsun.
  4. Son olarak çikolatalarla süsleyelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun. 🤗 tanımı deneyenlerden yorum ve fotoğraflarını bekliyorum 🥰

Antep Fıstıklı Petibör Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimek Köftesi
Dereotlu Sarımsaklı Tereyağ Topları
Süt Helvası
Sıkma
Buzluk İçin Zencefilli Kurabiye (Videolu)
Ayvalı Kereviz Mezesi
Hdabla | © 2025 |