Antep Fıstıklı Petibör Pasta
Antep Fıstıklı Petibör Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- ️3,5 su bardağı süt
- ️3 yemek kaşığı kakao
- ️3 yemek kaşığı un
- ️1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- ️2 yemek kaşığı antep fıstığı ezmesi
- ️1 tatlı kaşığı tereyağı
- ️1 paket petibör bisküvi
Üzerine;
- ️80 gram çikolata
Antep Fıstıklı Petibör Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, şeker, kakao ve unu kıvam alana kadar pişirelim. Kıvam alınca ocağı kapatıp, antep fıstığı ezmesi ve tereyağını ekleyip karıştıralım.
- Pasta tabağına kremadan sürelim. Petibörleri ortasına krema sürerek dik olacak biçimde tabağa dizelim.
- Üst ve yan kısımlarına da krema sürelim. Mümkün olduğunda düzleyelim manzara hoş olsun.
- Son olarak çikolatalarla süsleyelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun. 🤗 tanımı deneyenlerden yorum ve fotoğraflarını bekliyorum 🥰
Antep Fıstıklı Petibör Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












