Antep Fıstıklı Muffin
Antep Fıstıklı Muffin Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet orta uzunluk yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
- Yarım çay bardağı antep fıstığı tozu
- Yarım çay bardağı hafif iri kırılmış antep fıstığı
Süsleme için:
- Antep fıstığı kreması
- İri kırılmış antep fıstığı
Antep Fıstıklı Muffin Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra içine sıvı yağ, süt ,ılık su ekleyip çırpıyoruz sonra un, vanilya, kabartma tozu ekleyip spatula ile karıştırın.
- Antep fıstıklarını katıp karıştıralım.
- Muffin kek kalıplarına harcımızı hisse edelim. 15 adet muffin çıkıyor.
- 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 12-13 dk pişirelim(fırına nazaran pişirme mühleti değişebilir denetimli formda pişirelim).
- Pişen kekimizi soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra antep fıstığı kremasını benmari yöntemi eritip muffinleri süsleyelim. Dilerseniz süsleme yapmayabilirsiniz afiyet olsun 😊.
Antep Fıstıklı Muffin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














