Antep Fıstıklı Midye Baklava

Antep Fıstıklı Midye Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg hazır midye baklavalık yufka
  • 300 gram tereyağı
  • 250 gram antep fıstık
  • Kaymağı için; 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Şerbeti için; 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 2/3 damla limon

Antep Fıstıklı Midye Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle baklavamızın içine koyacağımız kaymağını hazırlayalım. Kaymağımız soğuk olacak.
  2. 1,5 su bardağı sütle irmiği ve toz şekerimizi muhallebi kıvamında pişirelim ve soğuması için köşeye alalım.
  3. Hazır baklavalık yufkalarımızı 2 kat olacak halde oklavamıza saralım burada çok sıkı sarmamaya dikkat edelim açılırken yırtılma yaşanmasın.
  4. Yufkamızı orta kısmında büzüştürerek antep fıstıklarımızı ve kaymağımızı üzerine ek edelim.
  5. Yufkamızın açıkta kalan iki köşesini de üstüne alarak uçlarından keserek kapatalım. Yufka kesimlerimizi aksi çevirerek fırın tepsimize dizelim.
  6. 350 gram erittiğimiz tereyağımızın üzerindeki tortuları aldıktan sonra tüm tepsimize eşit olarak halde sürelim. 160 derecelik fırında 1 saat 10 dk kadar tutalım. Değerli nokta ne kadar ağır ateşte o kadar uzun pişerse baklavamız daha çıtır olacaktır. En son olarak 180 dereceye ayarlayıp 10 dk da o biçimde tutalım.
  7. Şerbetimizi de baklavamız pişerken hazırlayalım. Baklavamız fırından çıktıktan sonra birinci sıcağı geçince şerbetle buluşturalım.

Not:baklavamızda şerbetimizde sıcak olacak. Pişirme mühletleri her vakit dediğim üzere fırına nazaran farklılık gösterdiği için lütfen denetimli olarak pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ❤️.

Antep Fıstıklı Midye Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bol Malzemeli Pizza
Semizotlu Makarna Salatası
Mercimek Çorbası
Çok Lezzetli Çok Pratik Pizza Tarifi
Yulaflı Diyet Bowl
Mayasız Şipşak Poğaça (3-2-1)
Hdabla | © 2025 |