Antep Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi

Antep Fıstıklı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz antep fıstığı
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su

Antep Fıstıklı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şeker ve suyu karıştırıp eriyinceye kadar karıştırın.
  2. Uygun bir tencereye tereyağı ve sıvı yağını alıyoruz üzerine irmiği ek edip, bir ölçü kavuruyoruz rengi hafif pembeye dönünce su ve şeker karışımından toz antep fıstığı ve vanilyayı ek ediyoruz, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  3. Üzerini kağıt havlu ile kapanın 1 saat dinlenmeye bırakım. Dilediğiniz üzere servis yapın ben dondurma aparatı ile yaptım. Şimdiden afiyet olsun☺

Antep Fıstıklı İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Eşimle İftar
Patlıcan Sarma Kebabı
Mantar Dolması
Zeytinyağlı Enginar
Kıymalı Çıtır Börek
Pankekten Porsinyonluk Pasta
Hdabla | © 2025 |