Pankekten Porsinyonluk Pasta

Pankekten Porsinyonluk Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 kaşık tereyağı

Sütlü kremanın imali;

  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker

Kremaya eklemek için;

  • 200 ml labne
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • 1 çay bardağı krem şanti

Pankekten Porsinyonluk Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye süt ,un ,şeker ,yumurta koyup ocağa alalım. Karıştırarak yoğunlaşıp göz göz olunca.
  2. Ocaktan alıp üzerine tereyağı vanilyayı koyup karıştırarak üzerine streç örterek soğumaya bırakalım.
  3. Kremaya eklemek için krem şantiyi sütle çırpalım yoğunlaşınca. Labnenin suyunu süzüp krem şantiye ekleyelim ikisini birlikte çırpıp buzdolabına kaldıralım.
  4. Soğuyan sütlü kremamızı dolapta çıkarıp 2 ci yapmış olduğumuz krem şantili labneyi sütlü kremaya ekleyerek karıştıralım tekrar buzdolabına kaldıralım.
  5. Bu ortada pankekleri yapalım.Yumurta ve toz şekeri çırpıp gerisinden sırayla başka gereçleri de koyup çırpalım.
  6. Altı yapışmayan bir tavaya birer kepçe pankekimizden koyarak yuvarlak yuvarlak altı üstü pembeleşecek biçimde pişirelim.
  7. Bütün hamurumuzu pişirdikten sonra pankeklerimizi yuvarlak bir kalıpla tıpkı ölçüde hepsini keselim.
  8. Pankeklerin altını sütle ıslatalım soğumuş olan kremamız dan pankekin alt katının her tarafına krema sıkalım. İstek edersek ortasına çikolata krıkları meyve taneleri koyalım.
  9. Tekrar üzerine bir pankek koyup onun üzerine de krema sıkıp süsleyip servis yapalım.Afiyet sıhhat olsun.

Pankekten Porsinyonluk Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Annemin Dilimi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Paçanga Böreği
10 Dakikada Simit Poğaça
Portakallı Kereviz Salatası
Mısır Gevreği Çıtır Kurabiye
Muzlu Kek
Kolay Trileçe
Hdabla | © 2025 |