Antep Fıstıklı Çorba ( Prenses Çorba)

Antep Fıstıklı Çorba ( Prenses Çorba) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) çay bardağı antep fıstığı
  • 1 dolu çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 3 su bardağı su ( çorbaya yalnızca tavuk suyuda ekleyebilirsiniz)
  • 1 çorba kaşığı krema
  • Tuz

Üzeri için;

  • 3 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Antep Fıstıklı Çorba ( Prenses Çorba) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye unu alalım.
  2. Kısık ateşte unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
  3. Daha sonra antep fıstığını ekleyip, 1-2 dakika daha kavuralım.
  4. Tavuk suyunu ve suyu ekleyip, bir iki taşım kaynatalım.
  5. Krema ve tuzu ekleyip, kısıl ateşte 5 dakika pişirelim.
  6. Zeytinyağını ısıtalım, fıstıkları ekleyip, fıstıkların rengi hafif kızarınca ateşten alalım.
  7. Çorbamızı servis tabağına alalım, üzerine sostan gezdirip, sıcak servis edelim.

Antep Fıstıklı Çorba ( Prenses Çorba) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Efsaneee Yumuşacık Labne Dolgulu Meyveli Kek
Bol Bol Çikolata Soslu Profiterol
Tüm Püf Noktaları İle Donut
Tadına Doyum Olmayan Maraş Köftesi (Sömelek Köfte)
Kumkuat Reçeli
Tahinli Çörek
Hdabla | © 2025 |