Antep Fıstıklı Bol Soslu Islak Kek
Antep Fıstıklı Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- ️3 adet yumurta
- ️1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- ️1 su bardağı sıvı yağ
- ️1 su bardağı süt
- ️1 paket kabartma tozu
- ️1 paket vanilya
- ️2 yemek kaşığı antep fıstığı ezmesi
- ️3 yemek kaşığı kakao
- ️2 su bardağı un
Sosu için;
- ️1,5 su bardağı süt
- ️1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- ️2 yemek kaşığı kakao
- ️1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
Antep Fıstıklı Bol Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpalım. Kalan gereçleri de ekleyip hamurumuzu hazır hale getirelim.
- Borcamımızı yağlayıp kek hamurunu üzerine dökelim, kenar ve alt kısımlardan yavaşça vurarak hava kabarcıklarını çıkaralım evvelden ısınmış 175 derece fırında 20-25 dk pişmeye bırakalım.
- Kek pişerken sosu için; gerekli gereçleri sos tenceresine alıp, kaynatalım. Ocağı kapatıp, sıcağının çıkmasını sağlayalım. Sos ve kek sıcak olmalı, lakin kaynar halde olmamalı birinci sıcağı kesinlikle çıkmalı.
- Pişen kekimizi 2-3 dk dinlendirip dilimleyelim, sıcağı çıkan sosumuzu üzerine dökelim.
- Tamamen soğuyunca dilediğiniz formda süsleyip servis edebilirsiniz. Ben süslemede antep fıstığı ezmesi ve çilek kullandım. Dilerseniz hindistan cevizi de serpebilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun. 🤗
Antep Fıstıklı Bol Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















