Antep Fıstıklı Bol Soslu Islak Kek

Antep Fıstıklı Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • ️3 adet yumurta
  • ️1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • ️1 su bardağı sıvı yağ
  • ️1 su bardağı süt
  • ️1 paket kabartma tozu
  • ️1 paket vanilya
  • ️2 yemek kaşığı antep fıstığı ezmesi
  • ️3 yemek kaşığı kakao
  • ️2 su bardağı un

Sosu için;

  • ️1,5 su bardağı süt
  • ️1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • ️2 yemek kaşığı kakao
  • ️1/2 (yarım) su bardağı toz şeker

Antep Fıstıklı Bol Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpalım. Kalan gereçleri de ekleyip hamurumuzu hazır hale getirelim.
  2. Borcamımızı yağlayıp kek hamurunu üzerine dökelim, kenar ve alt kısımlardan yavaşça vurarak hava kabarcıklarını çıkaralım evvelden ısınmış 175 derece fırında 20-25 dk pişmeye bırakalım.
  3. Kek pişerken sosu için; gerekli gereçleri sos tenceresine alıp, kaynatalım. Ocağı kapatıp, sıcağının çıkmasını sağlayalım. Sos ve kek sıcak olmalı, lakin kaynar halde olmamalı birinci sıcağı kesinlikle çıkmalı.
  4. Pişen kekimizi 2-3 dk dinlendirip dilimleyelim, sıcağı çıkan sosumuzu üzerine dökelim.
  5. Tamamen soğuyunca dilediğiniz formda süsleyip servis edebilirsiniz. Ben süslemede antep fıstığı ezmesi ve çilek kullandım. Dilerseniz hindistan cevizi de serpebilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun. 🤗

Antep Fıstıklı Bol Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anne Kurabiyesi
Çikolatalı Çilekler
Tartar Sosu (Çıtır Tavuk Yanına)
Girit Usulü Enginarlı Pilav (Efsane Lezzet)
Tereyağı Mercimek Çorbası ( Lokanta Usulü)
İçli Köfte
Hdabla | © 2025 |