Antep Ekişili Köfte

Antep Ekişili Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı kitel bulgur
- 1 tane yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Yemeğin iç materyali;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 tane soğan
- 1 tane tüm tavuk (küçük kesimlere bölünmüş)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı nohut
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı yedibahar
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay bardağı sumak suyu
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 3 diş sarımsak
- 1 tane limonun suyu
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
Antep Ekişili Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına bulgurları döküp üzerine ılık suyu gezdirip bulguru karıştırın .
- Kapağını kapatıp yarım saat dinlendirin.
- Daha sonra un ,yumurta ,baharatlar ve salçayı ekleyip sakız üzere bir hamur olacak halde yoğurun.
- Nohut büyüklüğünde modülleri alıp yuvarlayıp köfte yapın.
- Unladığınız tepsiye köfteleri koyup biraz sallayın.
- Diğer taraftan tencereye sıvı yağ koyup ince doğranmış soğanı ek edin soğanlar pembeleşince küçük modüllere böldüğünüz tavuk etini ekleyin .
- Karıştırarak tavukları biraz pişirin.
- Salça ,baharatlar ve kaynar suyu da ek edin karıştırın.
- Tavuk etleri yumuşayınca köfteleri, nohutu, minik doğranmış sarımsağı ,nar ekşisini ,limon suyunu ,sumak suyunu ekleyip karıştırın.
- Suyu az ise su desteği yapın kapağını kapatıp 10 dakika orta ateşte pişirin.
- Tavada kızarttığınız tereyağı ve naneyi yemeğin üzerine gezdirip karıştırın ve sıcak servis yapın afiyet olsun💯💯.
Antep Ekişili Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











