Antakya Usulü Kısır

Antakya Yöntemi Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet nane
  • 1 bağ taze soğan
  • Servis için; marul

Antakya Yolu Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Normalde soğuk su ile yoğurularak yapılır lakin ben kolaylık olsun diye bulguru 2 su bardağı sıcak suyla ıslatıp o denli hazırladım.
  2. Bulguru tepsiye alalım. Üzerine salça ve baharatları, sarımsağı ekleyip düzgünce yoğuralım.
  3. Daha sonra zeytinyağ ve nar ekşisi ekleyip yoğurmaya devam edelim. Ne kadar yoğurursak o kadar lezzetli oluyor.
  4. En son yıkanmış ince doğranmış yeşillikleri ekleyip karıştıralım. Marul ile servis edelim. Afiyet olsun 🤤

Antakya Yordamı Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tarçınlı Sütlaç Tarifi ( Tam Tutan Tarif)
Mis Kokulu Pamuk Kek
Terbiyeli Şehriye Çorbası
Çikolata Soslu Borcam Pastası
Tutmaç Çorbası
Kahveli Bisküvili Pasta (Tiramisu Tadında)
Hdabla | © 2025 |