Antakya Usulü Kısır
Antakya Yöntemi Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1,5 çay bardağı zeytinyağ
- 1 demet maydanoz
- 1 demet nane
- 1 bağ taze soğan
- Servis için; marul
Antakya Yolu Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Normalde soğuk su ile yoğurularak yapılır lakin ben kolaylık olsun diye bulguru 2 su bardağı sıcak suyla ıslatıp o denli hazırladım.
- Bulguru tepsiye alalım. Üzerine salça ve baharatları, sarımsağı ekleyip düzgünce yoğuralım.
- Daha sonra zeytinyağ ve nar ekşisi ekleyip yoğurmaya devam edelim. Ne kadar yoğurursak o kadar lezzetli oluyor.
- En son yıkanmış ince doğranmış yeşillikleri ekleyip karıştıralım. Marul ile servis edelim. Afiyet olsun 🤤
Antakya Yordamı Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















