Annemin Besleyici Tarhana Tarifi
Annemin Besleyici Tarhana Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo süzme yoğurt (mümkünse pazardan bayanlardan torba yoğurdu)
- 1 kilo domates
- 1 kilo acı sivri biber
- 1 kilo kuru soğan
- 1 kilo kırmızı paprika biber
- Yarım kilo sarımsak
- 1 su bardağı biber salçası
- 1 kilo nohut
- 1 kilo mercimek
- Yarım kilo havuç
- 1 bağ nane
- 1 bağ dereotu
- 1 bağ maydanoz
- Yarım maya
- 2,5 kilo un fazlada olabilir
- 2 çorba kaşığı tuz
Annemin Besleyici Tarhana Tanımı Nasıl Yapılır?
- Torba yoğurdunu ve unu leğene koyun.
- Domates, maydanoz ,dereotu ,sarımsak ,nane ,biber, soğan, paprika, havuç rondoda ince kıyıp yoğurdun üzerine koyun.
- Haşlanmış yumuşacık mercimek ve nohutu da blendera vurun hamur üzere olsun.
- Tuzu, mayayı, unu da katın. Yoğurun.
- Büyük bir leğene koyun. Üzerini kapatın.
- Sabah akşam 1 hafta karıştırın.
- 1 hafta sonra sönünce 2- 3 kat sofra bezini yere serin. Biraz un dökün.
- Kaşık yahut kepçeyle sofra bezine hafif değdirip incelterek kçük küçük yayın.
- Akşam sabah aksi çevirin 1 günde kurur.
- Delikli tepsiden elle okşayarak bastırıp yayarak tarhanayı geçirin.
- Biraz pütürlü kalabilir.
- Normal kalın bir bezin üzerine serin.
- Günde 1 sefer karıştırarak 1 hafta kurutulacak.
- Sonra da tercih bez torba olmak üzere cam kavanoza da konularak kaldırılabilir.
Annemin Besleyici Tarhana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









