Annemin Besleyici Tarhana Tarifi

Annemin Besleyici Tarhana Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo süzme yoğurt (mümkünse pazardan bayanlardan torba yoğurdu)
  • 1 kilo domates
  • 1 kilo acı sivri biber
  • 1 kilo kuru soğan
  • 1 kilo kırmızı paprika biber
  • Yarım kilo sarımsak
  • 1 su bardağı biber salçası
  • 1 kilo nohut
  • 1 kilo mercimek
  • Yarım kilo havuç
  • 1 bağ nane
  • 1 bağ dereotu
  • 1 bağ maydanoz
  • Yarım maya
  • 2,5 kilo un fazlada olabilir
  • 2 çorba kaşığı tuz

Annemin Besleyici Tarhana Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Torba yoğurdunu ve unu leğene koyun.
  2. Domates, maydanoz ,dereotu ,sarımsak ,nane ,biber, soğan, paprika, havuç rondoda ince kıyıp yoğurdun üzerine koyun.
  3. Haşlanmış yumuşacık mercimek ve nohutu da blendera vurun hamur üzere olsun.
  4. Tuzu, mayayı, unu da katın. Yoğurun.
  5. Büyük bir leğene koyun. Üzerini kapatın.
  6. Sabah akşam 1 hafta karıştırın.
  7. 1 hafta sonra sönünce 2- 3 kat sofra bezini yere serin. Biraz un dökün.
  8. Kaşık yahut kepçeyle sofra bezine hafif değdirip incelterek kçük küçük yayın.
  9. Akşam sabah aksi çevirin 1 günde kurur.
  10. Delikli tepsiden elle okşayarak bastırıp yayarak tarhanayı geçirin.
  11. Biraz pütürlü kalabilir.
  12. Normal kalın bir bezin üzerine serin.
  13. Günde 1 sefer karıştırarak 1 hafta kurutulacak.
  14. Sonra da tercih bez torba olmak üzere cam kavanoza da konularak kaldırılabilir.

Annemin Besleyici Tarhana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tencerede Tavuk Yemegi
İncikli Bezelye Yemeği
Pudingli Kakaolu Kolay Pasta (Portakal Aromalı)
Unsuz Ekmek
Çakallı Menemeni (Muhteşem Lezzet)
Kahve Çekirdeği Kurabiye
Hdabla | © 2025 |