Anneannemin Tarifiyle Su Böreği

Anneannemin Tanımıyla Su Böreği İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiğince un

İç harcı için ;

  • Peynir
  • Maydanoz

Ara katları ve üzeri için ;

  • 250 gram margarin

Haşlarken ;

  • 5 su bardağı su (kaynayacak)
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Süzmek için :

  • Karıştırma kabına ölçüsüz musluk suyu

Anneannemin Tanımıyla Su Böreği Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yoğurma kabımıza yumurtaları, suyu ve tuzu alalım ve karıştıralım.
  2. Kabımıza unumuzu alıp yeterlice yoğuralım. 8 bezeye ayıralım.
  3. Bezelerin üzerini örtüp yaklaşık 15 dk bekletelim.
  4. 15 dakika sonrasında bezeleri ister oklava isterseniz de merdane yardımıyla tepsinizin boyutunda açabilirsiniz.
  5. Ben merdane tercih ettim lakin tabiki ince acmaya ihtimam gösterdim. Olağanda oklava işinizi daha kolaylaştıracak ve sizi yormayacaktır.
  6. Toplamda 8 yufka elde ettik ve artık sıra haşlamaya geldi.
  7. Genişçe bir tencereye suyumuzu yağı ve tuzumuzu alıp ocağın altını açalım ve yeterlice kaynatalım.
  8. Kaynadıktan sonra altını kısalım.
  9. Diğer bir taraftan bir karıştırma kabına ölçüsü olmaksızın su koyalım. ( haşlanan yufkalara soğuk duş yaptırmak için).
  10. Şimdi tepsimizin altına eritmiş olduğumuz yağdan 3 yemek kaşığı döküp yeterlice yayalım ve birinci hamurumuzu haşlamadan kuru olacak formda yerleştirelim. Ve üzerine bir yemek kaşığı yağ damlatarak dökelim.
  11. Hazırlamış olduğumuz yufkaları 4 de bölelim ve tek tek böldüğümüz yufkaları haşlama suyuna atalım. Yaklaşık 6-7 saniye bekletip süzgeç yardımıyla soğuk suya atalım kevgir de süzüp tepsiye yerleştirelim ve üzerine 2 yemek kaşığı eritilmiş margarinden ekleyelim.
  12. Bu kademeleri öbür yufkalar içinde tek tek yapalım.
  13. Böreğin ortası için 4. Yufkaya gelince hazırlamış olduğumuz peyniri ortasına ve kenarlarına güzelce yayıp yerleştirelim ve öteki 4 yufkayı da az evvel belirttiğim üzere haşlama suyuna ordan soğuk duşa, kevgire ve son olarak tepsiye olacak formda etaplarıyla yapalım.
  14. Bu süreçler sonunda 220 derece fırında alt üst ayarda her yeri eşit halde pişecek formda fırında kızartalım.
  15. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😊 fotoğraflı yorumları bekliyorum 🥰.

Anneannemin Tanımıyla Su Böreği Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ayva Tatlısı (Damak Çatlatan Lezzet)
Yaz Aylarının Vazgeçilmezi Sütlaç
Patatesli Kıymalı Rulo
Kuru Domates Mezesi
Tereyağlı Naneli Kırmızı Mercimek Çorbası
Mercimek Çorbası
Hdabla | © 2025 |