Anne Usulü Helva

Anne Metodu Helva Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 2 su bardağı un
Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı süt yada su
Anne Yolu Helva Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti hazırlayıp bir köşede soğumaya bırakalım, şerbetin kaynamasına gerek yok içerisinde şekerin erimesi kâfi.
- Sonra tereyağını eritip 2 su bardağı unu rengi dönünceye kadar kavuralım.
- Rengi dönen una soğumuş şerbeti dikkatlice döküp, topaklanmaması için süratlice karıştıralım ve kısık ateşte kıvam alana kadar çevirelim.
- Ocaktan alıp, form verip, servis edebilirsiniz.
- Bu helva bizim köyde yaptığımız eski tarz helvamız biz çok cıvık sevmeyiz biraz toplu katı formda severiz sizde çok cıvık helva sevmiyorsanız deneyin tadı kıvamı dayanılmaz oluyor🤗 Afiyet olsun 💐
Anne Metodu Helva Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

