Anne Poğaçası

Anne Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz

İçi için;

  • Peynirli ya da istediğiniz bir iç harç

Üzerini için;

  • Susam
  • Çörek otu

bardak= 200ml

Anne Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kapta su, süt ve şekeri karıştırın.
  2. Ilık karışıma mayayı ekleyip aktifleşene kadar yaklaşık 5 dk bekleyin.
  3. Geri kalan materyaller (yumurtanın yalnızca akı kullanılacak) bir kaba alıp karıştırıp biraz yoğurun.
  4. Aktifleşen mayayı karışıma azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
  5. Kaptaki hamurun üzerini streçleyip en az 1 saat bekletin.
  6. Hamur kabarınca tekrar biraz yoğurup poğaçaları hazırlayın.
  7. Tepside en az 10 dakika bekletin.
  8. Yumurtanın sarısını biraz sıvı yağ ile karıştırıp poğaçaların üzerine sürün.
  9. Önden ısınmış fırında fansız ayarda 180 derecede yaklaşık 20 dakikada pişirın.
  10. Pişen poğaçaları pak bir bez ortasına koyarak biraz bekletin.Afiyet olsun.

Anne Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Unsuz Kek
Damakta İz Bırakan Fırında Tahinli Muhallebi (Videolu)
Elmalı Ve Yaban Mersinli Bebek Pankek
Kadayıflı Şerbetli Kek
Limonlu Minik Cheesecake
Sponful (Kaşık Tatlısı) Tarifi
Hdabla | © 2025 |