Anne Köftesi

Anne Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram dana yahut dana-kuzu karışık kıyma
- 1 adet orta uzunluk soğan (rendelenmiş)
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı, ezilmiş)
- 1 çay bardağı galeta unu yahut bayat ekmek içi
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı karbonat yahut 1 tatlı kaşığı sirke (köftenin yumuşak olması için)
- 2-3 yemek kaşığı su (köftenin kuru olmaması için)
Anne Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymayı yoğurma kabına alın. Rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsağı ekleyin.
- Bayat ekmek içini (veya galeta ununu) ekleyin. Şayet ekmek kullanıyorsanız evvelden biraz ıslatıp suyunu sıkın.
- Yumurta, tuz, baharatlar ve karbonatı ekleyin.
- Karbonat yerine sirke de kullanabilirsiniz.
- 2-3 yemek kaşığı su ekleyerek yoğurun.
- Yaklaşık 10 dakika kadar uygunca yoğurun ki kıyma özleşsin.
- Üzerini kapatıp en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Mümkünse 2-3 saat bekletirseniz daha lezzetli olur.
- Şekil verin.Az yağlı tavada orta ateşte kızartılır.
Anne Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

