Anne Keki
Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yağ
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı un (yetmez ise eklenebilir)
- Çeyrek çay bardağı sıcak su
- 1 kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 pk vanilin
Üzeri için:
- Susam
Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri kaba koyup çırpalım.
- Üzerine yağı koyup tekrar çırpalım.
- Daha sonra yoğurt ekleyip şeker eriyinceye kadar çırpalım.
- Son olarak da un, kabartma tozu, vanilya eleyerek ekleyelim.
- Orta akışkan bir kek hamuru elde edelim.
- Yağlanan tepsiye döküp üzerine susam koyalım.
- 180°fırında 20-25 dakika fırınınıza nazaran değişir.
~Püf noktaları~
Köy yumurtası ve köy yoğurdu kullanıyorum.
Tepsiyi tereyağı ile yağlıyorum.
Yağ ayçiçeği, un marketten.
(zeytinyağı ile ve mesken unu ile tıpkı tat olmuyo).
Afiyet şifa olsun.
Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






