Anne Keki

Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un

Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karbonata ,kabartma tozu, vanilya ve un hariç bütün materyalleri koyup karıştıralım.
  2. Hepsi karışınca içine bir su bardağı un ek edip üstüne kabartma tozu vanilya ve karbonatı ekleyelim ,kaşıkla güzelce birbirine yedirelim.
  3. Normal kek hamurundan katı olacak o yüzden un ekleyebilirsiniz hala cıvıksa akışkan olmayacak yani çok fazla.
  4. Ben kare borcama yaptım siz elinizde varsa kare yoksa istediğiniz borcama yahut tepsiye koyabilirsiniz.
  5. Sıvı yağ sürüp üstüne kek harcını dökelim ve yayalım.
  6. Üstüne fındık kırığı yahut ceviz ya da siz ne isterseniz dökebilirsiniz sade de yapabilirsiniz size kalmış 😊
  7. 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirelim denetim edebilirsiniz istediğiniz üzere çökme olmuyor kabarma garantilidir😊 deneyeceklere afiyet olsun elinize sıhhat şimdiden 😍.

Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pavlova
Büskivili Minik Toplar
Iced Cinnamon Dolce Latte
Yoğurtlu Tavuk Tantuni
Kabak Çığırtma
Şehriyeli Pirinç Çorbası
Hdabla | © 2025 |