Anne Keki

Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Un ( yaklaşık 3 su bardağı kadar)
  • 3 yemek kaşığı kakao

Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ile şekeri çırpalım.
  2. Sırasıyla sıvı yağ, süt, su ekleyip karıştıralım.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı katıp karıştıralım.
  4. Kek kabını tereyağ ile yağlayalım.
  5. Karışımın çoğunluğunu kek kalıbına döküp biraz ayıralım; kakao döküp kalan karışımı da çırpalım. Kakaolu karışımı da kek kalıbına döküp gelişi hoş karıştıralım.
  6. Kek kalıbını yere bir kaç sefer vurup içindeki havayı söndürelim.
  7. 180 derecede 25 dakika kadar denetim ederek pişirelim. Çok az su kattığımız için pamuk üzere kek olacak 💜. Afiyet olsun.

Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tiramisu
Şipşak İmam Bayıldı
Tuzlu Pastane Kurabiyesi
Pastane Poğaçası
Cipsle Yemek İçin Baharatlı Sos
Sütlaç
Hdabla | © 2024 |