Anne Keki

Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Un ( yaklaşık 3 su bardağı kadar)
- 3 yemek kaşığı kakao
Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ile şekeri çırpalım.
- Sırasıyla sıvı yağ, süt, su ekleyip karıştıralım.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı katıp karıştıralım.
- Kek kabını tereyağ ile yağlayalım.
- Karışımın çoğunluğunu kek kalıbına döküp biraz ayıralım; kakao döküp kalan karışımı da çırpalım. Kakaolu karışımı da kek kalıbına döküp gelişi hoş karıştıralım.
- Kek kalıbını yere bir kaç sefer vurup içindeki havayı söndürelim.
- 180 derecede 25 dakika kadar denetim ederek pişirelim. Çok az su kattığımız için pamuk üzere kek olacak 💜. Afiyet olsun.
Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



