Andaloz Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi
Andaloz Çorbası Nasıl Yapılır Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı salça
- Yarım su bardağı pirinç
- 7 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Andaloz Çorbası Nasıl Yapılır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını tenceremize alıp eritelim eridikten sonra üzerine unu ek edip kokusu çıkıp rengi dönene kadar kavuralım.
- Kavurduktan sonra salçamızı ekleyip 2 dk daha kavuralım.
- Varsa şayet kemik suyu yahut tavuk suyu kullanabilirsiniz ben bir bardak kemik suyu kullandım toplam 7 su bardağı olacak biçimde su lave edelim.
- Kaynayana kdar karıştıralım.
- Kaynamaya başladıktan sonra içerisine yarım su bardağı yıkanmış pirinç ekleyelim.
- Pirinçler yumuşatamayacağı kadar pişirelim.
- Daha sonra nane yahut maydanoz ile servis edebilirsiniz. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.
Andaloz Çorbası Nasıl Yapılır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






