Altın Soslu Muhallebi
Altın Soslu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Mango sosu için;
- 2 adet olgun mango (doğranmış)
- 2 su bardağı su
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
Altın Soslu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye sütü alın. Üzerine un, nişasta ve şekeri ekleyin.
- Orta ateşte daima karıştırarak göz göz olana kadar pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
- Muhallebi ılıdıktan sonra 5 dakika blender ile çırpın (daha pürüzsüz ve ipeksi bir kıvam için)
- Muhallebiyi hazırladıktan sonra doğranmış mangoları tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı su ekleyin, blender ile püre haline getirin.
- Ocağa alın, içine yarım su bardağı şeker ve nişastayı ekleyin ve kaynayana kadar pişirin.
- Servis kaplarına evvel muhallebiyi dökün. Sonra üzerine hazırladığınız mango sosunu gezdirin.
- Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Soğuk servis edin, afiyet olsun! 😋🩷
Altın Soslu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










