Altın Soslu Muhallebi

Altın Soslu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Mango sosu için;

  • 2 adet olgun mango (doğranmış)
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Altın Soslu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencereye sütü alın. Üzerine un, nişasta ve şekeri ekleyin.
  2. Orta ateşte daima karıştırarak göz göz olana kadar pişirin.
  3. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
  4. Muhallebi ılıdıktan sonra 5 dakika blender ile çırpın (daha pürüzsüz ve ipeksi bir kıvam için)
  5. Muhallebiyi hazırladıktan sonra doğranmış mangoları tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı su ekleyin, blender ile püre haline getirin.
  6. Ocağa alın, içine yarım su bardağı şeker ve nişastayı ekleyin ve kaynayana kadar pişirin.
  7. Servis kaplarına evvel muhallebiyi dökün. Sonra üzerine hazırladığınız mango sosunu gezdirin.
  8. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Soğuk servis edin, afiyet olsun! 😋🩷

Altın Soslu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Armutlu Diyet Protein Salata
Sütsüz Basit Poğaça
Meyveli Yoğurt (Ara Öğün)
Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna
Canınız Tatlı İstediğinde Şipşak Hazır Bir Tatlı / Pratik Tatlı Tarifi (Videolu)
Kıymalı Domatesli Limonlu Pirinç Çorbası
Hdabla | © 2025 |