Altın Sarısı Mercimek Çorbası

Altın Sarısı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • Su
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3-4 kaşık sıvı yağ
  • 1 çay kaşık dolusu zerdeçal
  • Çay kaşığı ucuyla köri

Üzeri için;

  • Pulbiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Altın Sarısı Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yağı ve yemeklik doğranmış soğanları alalım ve pembeleşinceye kadar kavuralım.
  2. Unu ek edelim ve kavurmaya devam edelim.
  3. Yıkanmış 2 su bardağı mercimeği ekleyelim.
  4. Suyu, tuzu ve karabiberi ek edip ocağın altını açalım kaynayınca altını kısalım, bir çay kaşık dolusu zerdaçalı ve çay kaşığı ucuyla köri ekleyelim mercimekler pişene kadar pişirelim.
  5. Mercimekler pişince ister blenderdan geçirelim.
  6. Zerdeçalı çok kaçırmayın tadı gitmesin ve asıl püf nokta bu baharat sarı mercimek de olsa bu rengi almaz rengi baharat zerdeçal veriyor ve suyu az gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz.
  7. Üzeri için tereyağını eritin ve pul biber ile karıştırın sos olarak yanına da limon. 🥰.

Altın Sarısı Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Milföy Waffel
Lokmalık Poğaça
Buzluk İçin Limonlu Çilekli Cheesecake (Videolu)
Gerçek Tekirdağ Köftesi Tarifi
Susamlı Sarımsaklı Meze
Kereviz Sapı Çorbası
Hdabla | © 2024 |