Alman Usulü Käsekuchen

Alman Yordamı Käsekuchen Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 200 g un
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 120 gram pudra şekeri
- 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
Dolgu için;
- 500 gram az yağlı kuark
- 175 gram krem peynir
- 4 yumurta sarısı
- 4 yumurta akı
- 1 tutam tuz
- 1 su bardağı şeker
- 2 paket vanilya
- 60 gram mısır nişastası yahut 2 paket vanilyalı puding tozu
- 100 ml süt
Alman Yolu Käsekuchen Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için üstteki gereçleri bir karıştırma kabına koyun, esnek bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
- Hamuru yağlanmış kelepçeli kalıba yerleştirin ve kenarlarını yaklaşık 2 cm kadar üst çekin.
- Fırını 170 dereceye ısıtın.
- Dolgusu için yumurtaları ayırın.
- Yumurta aklarını bir fiske tuzla sertleşene kadar çırpın.
- Kuark, şeker, vanilya, krem peynir, süt ve puding tozu/mısır nişastasını bir kaseye koyun ve pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın.
- Yumurta aklarını yavaş yavaş karıştırarak içine ekleyin.
- Kelepçeli tavaya dökün.
- Yaklaşık 1 saat pişirin. Afiyet olsun.
Alman Adabı Käsekuchen Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


