Alman Pastası

Alman Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Ekmeği için;
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt ( ılık)
- 1 su bardağı su (ılık)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı oda sıcaklığında (yumuşak) tereyağ
- 2 paket instant maya
- 4 su bardağı un
- 1 fiske tuz
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 4 çorba kaşığı (tepeleme) un
- 2 yumurta sarısı
- 1 su bardağı tozşeker
- 2 kaşık sorusu labne peynir
Alman Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru gereçleriyle hamuru yoğurun 1 saat dinlenmeye bırakın.
- Bezelere ayırın yağlanmış tepsiye aralıklı dizin.
- Üzerini bir bez ile örtüp 30 dk daha mayalanmaya bırakın.
- Mayalanma sonunda üzerine hiç birşey sürmeden 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- 📍kremayı 1 gün evvelden hazırlanamızı tavsiye ederim.
- Krema için sütün yarısını ve şekeri bir tencereye alıp şeker eriyene kadar ocakta bekletin.
- Kalan süte yumurta ve unu ekleyip yeterlice topak kalmayana kadar çırpın.
- Isınan sütü azar azar bu karışıma ek edin. Bu ortada devamlı karıştırın.
- Süzgeçten geçirerek tencereye tekrar sütü alın ve en küçük ocakta altı kısık devamlı karıştırarak pişirin.
- 📍 kremayı pişirme süreci biraz uzun sürüyor. Ancak topaklanmaması için en tesirli pişirme tekniği budur.
- Krema kaynayıp yoğunlaşınca kenara alın.
- Üzerine değecek biçimde strec yahut dolap poşeti koyarak soğumaya bırakın.
- Bu kabuk tutmaması için yapılıyor.
- İyice soğuyan ve tercihen 1 gece dolapta bu halde bekleyen kremayı 2 dolu kaşık labne peynir koyup çırpıcıyla çırpın.
- Soğuyan pasta ekmeklerini ortadan kesin.
- Tabanına ince dilim muz dizerseniz lezzetini daha da arttırırsınız.
- Üzerine kremadan sıkma torbasıyla sıkın ve üzerini kapatın. Pudra şeker serpip servis yapın.Şifa olsun 🍃🫶🏻.
Alman Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




