Ali Nazik (Kuşbaşılı)

Ali Nazik (Kuşbaşılı) Tanımı İçin Malzemeler

Haşlama için;

  • 700 gram kuşbaşı
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik

Sos için materyaller;

  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı etin suyu

Patlıcan karışımı için;

  • 3-4 adet patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 diş sarımsak
  • 5-6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz

Ali Nazik (Kuşbaşılı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle et, tuz, su, kekiği düdüklü tencereye koyup haşlıyoruz (ben elektrikli düdüklüde 18 dk haşladım)
  2. Et haşlanırken soğanı küçük doğrayıp yağda biraz kavuruyoruz.
  3. Küçük küçük doğranmış biberi de ekleyip ikisi birlikte kavrulurken etin suyu hariç öteki gereçleri koyuyoruz. Bir kaç dk kavurup içine eti ve etin suyunu da ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Patlıcan karışımı için közlenmiş patlıcanları doğrayıp tereyağında bir iki dk kavuruyoruz. Sarımsak, tuz ve yoğurdu da ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Tabağa patlıcan karışımını koyduktan sonra üzerine soslu etimizi de koyup servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Ali Nazik (Kuşbaşılı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köy Çorbası
Sevgililer Günü Tatlısı
Mozaik Buzluk Pastası (Çok Pratik)
Pesto Soslu Makarna (Restorant Usulü)
Lezzet-i Şahane Kadayıflı Krem Kup
Geceden Yoğur Sabah Kahvaltıya Pişir Poğaçası (Videolu)
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet