Ali Nazik (Kuşbaşılı)

Ali Nazik (Kuşbaşılı) Tanımı İçin Malzemeler
Haşlama için;
- 700 gram kuşbaşı
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
Sos için materyaller;
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı etin suyu
Patlıcan karışımı için;
- 3-4 adet patlıcan
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 diş sarımsak
- 5-6 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
Ali Nazik (Kuşbaşılı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle et, tuz, su, kekiği düdüklü tencereye koyup haşlıyoruz (ben elektrikli düdüklüde 18 dk haşladım)
- Et haşlanırken soğanı küçük doğrayıp yağda biraz kavuruyoruz.
- Küçük küçük doğranmış biberi de ekleyip ikisi birlikte kavrulurken etin suyu hariç öteki gereçleri koyuyoruz. Bir kaç dk kavurup içine eti ve etin suyunu da ekleyip karıştırıyoruz.
- Patlıcan karışımı için közlenmiş patlıcanları doğrayıp tereyağında bir iki dk kavuruyoruz. Sarımsak, tuz ve yoğurdu da ekleyip karıştırıyoruz.
- Tabağa patlıcan karışımını koyduktan sonra üzerine soslu etimizi de koyup servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Ali Nazik (Kuşbaşılı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








