Ali Nazik
Ali Nazik Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
- 4 adet patlıcan
Et sote için;
- 500 gram dana kuşbaşı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım su bardağı sıcak su (100 ml)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Ali Nazik Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı doğranmış etlerinizi düdüklüye alın ve pişirme ayarınıza nazaran pişirin.
- Patlıcanlara çentikler atıp fırına verin, fosul olduktan sonra ılıtın ve kabuklarını soyup doğrayın.
- Pişen etleri tavaya alın, kavurun.
- Salça ve tereyağı ekleyin kavurmaya devam edin.
- Süzme yoğurda sarımsakları ezip karıştırın.
- Patlıcan ve sarımsaklı yoğurdu karıştırın.
- Tuz, karabiber ekleyin.
- Servis için patlıcanlı yoğurdu servis tabağına alın.
- Üzerine eti ekleyin.
- Eğer etiniz yağsız ise tereyağ ve toz bibek kızdırıp ,üzerine gezdirin.Afiyet olsun 🌸.
Ali Nazik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







