Alaşehir Usulü Kabak Köftesi
Alaşehir Adabı Kabak Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 dilim bal kabağı
- 1 adet kuru soğan
- 2.5 bardak un
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı bal yahut şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Dereotu (isteğe bağlı)
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Alaşehir Adabı Kabak Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabak ve soğanı rondodan geçirin.
- Tüm materyalleri birleştirin, cıvık bir lokma hamuru olacak. Unu kendinize nazaran eksiltip azaltabilirsiniz. Bu tarife su eklemiyoruz sebzelerin suyu kâfi.
- Fırını 50 dereceye ayarlayıp bir saat mayalandırın.
- Mayalanan hamuru kızgın yağda yağlanmış kaşık yardımıyla biçim vererek kızartın.
Alaşehir Yordamı Kabak Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









