Alaşehir Usulü Kabak Köftesi

Alaşehir Adabı Kabak Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 dilim bal kabağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2.5 bardak un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı bal yahut şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Dereotu (isteğe bağlı)

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Alaşehir Adabı Kabak Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabak ve soğanı rondodan geçirin.
  2. Tüm materyalleri birleştirin, cıvık bir lokma hamuru olacak. Unu kendinize nazaran eksiltip azaltabilirsiniz. Bu tarife su eklemiyoruz sebzelerin suyu kâfi.
  3. Fırını 50 dereceye ayarlayıp bir saat mayalandırın.
  4. Mayalanan hamuru kızgın yağda yağlanmış kaşık yardımıyla biçim vererek kızartın.

Alaşehir Yordamı Kabak Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Oğlum Poyraz’ In Doğum Günü Masası
Lavaş Üstü Mantarlı Omlet
Mayasız Pişi
Orman Meyveli Torta Nua ( Muhallebili Kek)
Süt Helvası
Patlıcan Musakka
Hdabla | © 2025 |