Akdeniz Usulü Makarna Salatası

Akdeniz Tarzı Makarna Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 g makarna
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet çarliston biberi
  • Domates (miktarı isteğe bağlı ben iki adet kullandım)
  • Yarım adet salatalık
  • 1 adet kırmızı soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu (veya kurutulmuş dereotu)
  • Yarım limonun suyu
  • 4-5 diş sarımsak
  • 100-120 ml zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı ajvar
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 200g beyaz peynir (veya keçi peyniri / lor)
  • Tuz
  • Karabiber

Akdeniz Yolu Makarna Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir tencerede makarnayı tuzlu suda al dente kıvamda haşlayın.
  2. Haşladıktan sonra süzün ve soğumaya bırakın. İsterseniz soğuk sudan geçirebilirsiniz.
  3. Kapya biberleri, yeşil biberi, kırmızı soğanı, domatesleri ve salatalığı küçük küpler halinde doğrayın.
  4. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın ve limon suyunu ek edin.
  5. Sarımsakları rendeleyin yahut ezerek hazırlayın.
  6. Küçük bir tavada zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, ajvar, nar ekşisi, sumak, kekik, kimyon, pul biber, tuz ve karabiberi karıştırın. Sos ağır ve aromatik bir kıvamda olmalı.
  7. Büyük bir karıştırma kabında haşlanmış ve soğumuş makarnayı, doğradığınız zerzevatları ve yeşillikleri bir ortaya getirin. Üzerine hazırladığınız sosu dökün ve düzgünce karıştırın.
  8. En son ufalanmış beyaz peyniri (veya dilek ettiğiniz rastgele bir peyniri) salatanın üzerine ekleyin dilerseniz içinede biraz karıştırabilirsiniz.
  9. Salatayı buzdolabında biraz dinlendirirseniz lezzetler daha yeterli oturur. Soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun! ✨👌🏽.

Akdeniz Yöntemi Makarna Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Çilekli Milkshake
Kaşarlı Etli Bezelye (Güveçte)
Kabune Pilavı
Buharda Bürüksel Lahanası
Pirinçsiz Pilav
İncir Uyutması Muhallebi
Hdabla | © 2025 |