Airfryer’da Güveçte Hamsili Pilav
Airfryer’da Güveçte Hamsili Pilav Tanımı İçin Malzemeler
2 güveç için;
- 200-250 gram temizlenmiş hamsi( uzunluğunu göre)
- 4 yemek kaşığı basmati pirinç (önceden 20 dk suda bekletilmiş)
- 1 küçük soğan (ince doğranmış)
- 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı kuş üzümü (opsiyonel)
- Tuz
- Karabiber
- Yenibahar ve kuru nane
- Bir tutam taze soğan yahut maydanoz
- 1 çay bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı mısır unu
Airfryer’da Güveçte Hamsili Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Temizlenmiş hamsiyi 6 dk tuzlu suda bekletip, duru sudan geçirip süzdürelim.
- Soğanı zeytinyağında kavuralım.
- Pirinci ekleyip, hafif çevirdikten sonra kuş üzümünü katalım.
- Baharatları ekleyip sıcak suyunu dökelim.
- Suyunu biraz çektirelim, hafif canlı kalsın. Ocaktan alıp, yeşillikleri ekleyelim.
- Güveçlerin içini hafif yağlayalım.
- Hamsilerin ardını mısır ununa bulayıp tabana ve kenarlara yan yana dizelim.
- İç pilavı iki güvece eşit bölüştürelim.
- Üstünü tekrar hamsilerle kapatalım.
- Airfryer’da 180°c’de yaklaşık 15–18 dakika pişirelim.
- Üstleri hafif kızardığında çıkaralım.
- Servis: üzerine bol limon sıkalım, yanına yalnızca roka yahut mevsim salatası çok yakışır. Afiyetle ✨.
Airfryer’da Güveçte Hamsili Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















