Airfry’da Yumuşacık İncirli Cevizli Kek

Airfry’da Yumuşacık İncirli Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
  • 4–5 adet kuru incir (küçük doğranmış)
  • Yarım çay bardağı ceviz içi (iri kırılmış)
  • 1 tatlı kaşığı un (incirleri ve cevizleri una bulamak için)

Airfry’da Yumuşacık İncirli Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İncirleri sıcak suda 5-10 dakika bekletin, yumuşayınca küçük küçük doğrayın.
  2. İncirleri ve cevizleri başka bir kapta 1 tatlı kaşığı unla karıştırın. Bu, kekin tabanına çökmemelerini sağlar.
  3. Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  4. Süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın.
  5. Un, kabartma tozu ve (isteğe bağlı) tarçını eleyerek karışıma ekleyin.
  6. Son olarak incir ve cevizleri spatula ile karışıma yedirin.
  7. Karışımı küçük kek kalıplarına ya da muffin kaplarına paylaştırın. (yarısını biraz geçecek kadar doldurun. ).
  8. Airfryer’ı 160°c’ye ayarlayın ve 15–20 dakika pişirin. Kürdanla denetim edin; pak çıkıyorsa pişmiş demektir.

Airfry’da Yumuşacık İncirli Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

6+ Ay Bebekler İçin Kabaklı Patatesli Havuçlu Çorba (Alerjisi Olan Bebekler İçin Uygundur)
Fırında Sütlaç
Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye
10 Gün Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye
Susamlı Simit Poğaça
Pastane Usulü Un Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |