Ahududulu Cheesecake

Ahududulu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Alt tabanı için;
- 2/5 paket burçak bisküvi
- 1 su bardak fındık
- 150 gram tereyağı
Keki için;
- 1 paket labne 400gr
- 1 paket krema
- 1 paket vanilia
- 2 tane yumurta 1 adedinin sarısı kullanılacak
- Yarım su bardak şeker
- 1/5 su bardağı un
Üzeri için;
- Ahududu reçeli (dilerseniz istediğiniz bir reçel de olur)
Ahududulu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel alt tabanı yapıyoruz 2,5 burçak paket bisküvi 1 su bardağı fındık robotta çekiyoruz, 150 gram tereyağını eritip, karıştırıp, yapacağımız kalıba su bardağının taban kısmı birinci bastırıp hal verip dolaba atıyoruz.
- İlk evvel labne ve krema güzelce çırpılacak. Daha sonra yumurtanın bir adedinin tamamı ve oburunun sarısı ve şeker eklenip çırpılacak. Un da ekleyip yeterlice çırpıyoruz.
- Karışımı alt tabanın üstüne döküp 40-45 dk pişiriyoruz.
- Kekimiz soğuduktan sonra ahududu reçelimizi üstüne döküp, bir gece dolapta bekletiyorsunuz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Ahududulu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
