Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek hamuru için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı süt
Keki ıslatmak için:
- 1,5 su bardağı süt
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti (içinde 2tane çıkıyor 2side kullanılacak)
- 2 su bardağı süt
- 1 paket çikolatalı sos (1,5su bardağı süt sos için)
Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek hamuru için evvel toz şeker yumurta köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Diğer gereçlerde ekleyip dikdörtgen borcamı yağlayıp hamuru dökelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180derecede 30dk pişirelim.
- Kek pişerken krem şantiyle sütü çırpıp buzdolabında bekletelim.
- Sos tenceresinde çikolata sosu ve sütü kaynayana kadar karıştıralım.
- Kek pişince kek sıcak, süt soğuk olacak biçimde sütü gezdirelim.
- Kek soğuktan sonra kremşantiyi sürelim akabinde çikolata sosu dökelim buzdolabında 2saat dursun afiyet olsun.
Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

