Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek hamuru için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı süt

Keki ıslatmak için:

  • 1,5 su bardağı süt

Üzeri için:

  • 1 paket krem şanti (içinde 2tane çıkıyor 2side kullanılacak)
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket çikolatalı sos (1,5su bardağı süt sos için)

Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek hamuru için evvel toz şeker yumurta köpük köpük olana kadar çırpılır.
  2. Diğer gereçlerde ekleyip dikdörtgen borcamı yağlayıp hamuru dökelim.
  3. Önceden ısıtılmış fırında 180derecede 30dk pişirelim.
  4. Kek pişerken krem şantiyle sütü çırpıp buzdolabında bekletelim.
  5. Sos tenceresinde çikolata sosu ve sütü kaynayana kadar karıştıralım.
  6. Kek pişince kek sıcak, süt soğuk olacak biçimde sütü gezdirelim.
  7. Kek soğuktan sonra kremşantiyi sürelim akabinde çikolata sosu dökelim buzdolabında 2saat dursun afiyet olsun.

Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Soğuk Baklava
Çıtır Çıtır Paçanga Böreği
Brokoli Salatası
Lavantalı Ve Limonlu Kek
Zeytinyağlı Terbiyeli Bezelye
Fındıklı Kek
Hdabla | © 2025 |