Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
Orta taban için;
- 2 poşet krem şanti
- 2 çay bardağı süt
- 2 adet muz
Keki ıslatmak için;
- 2 su bardağı süt
Çikolata sosu için;
- 1 poşet çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt
- yarım tablet sütlü çikolata
Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kekin hazırlanışı için yumurta ve şekeri köpük haline gelene kadar çırpalım, süt ve yağı ekleyerek bir spatula yardımı ile karıştıralım. Katı materyalleri de eleyerek başka gereçlerin üzerine ekleyelim.
- Kullanacağımız kek kalıbını çok az yağ ile yağlayalım ve kek harcını biraz üstten olacak biçimde kalıba ekleyelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırına keki koyalım. Orta ara pişmesini gözlemleyerek denetimli bir formda keki 35 dk pişirelim.
- 2 poşet krem şantiyi süt ile çırparak hoş bir kıvama getirelim. Üzerini streçleyerek soğuması için dolaba kaldıralım.
- Çikolata sosu harcına sütü ekleyerek orta ateşte karıştırarak pişirelim, kıvam alınca altını kısalım ve tablet çikolatayı içine atarak eritelim ve ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
- Pişen keki fırından alıp soğumasını bekleyelim, birinci sıcağı çıkan keki süt ile ıslatalım. Kek sütü çekince ve tam olarak soğuyunca üzerine kremşantiyi ekleyerek bur spatula yardımı ile düzeltelim.
- Son olarak çikolata sosunu da ekleyerek pastamızı tamamlayalım. Dışarıda biraz durduktan sonra pastayı dolaba kaldırıp 2-3 saat dinlendirelim.
- İsteğe bağlı olarak orta katmana muz dilimleri ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun🌸
Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







