Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Orta taban için;

  • 2 poşet krem şanti
  • 2 çay bardağı süt
  • 2 adet muz

Keki ıslatmak için;

  • 2 su bardağı süt

Çikolata sosu için;

  • 1 poşet çikolata sosu
  • 2,5 su bardağı süt
  • yarım tablet sütlü çikolata

Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kekin hazırlanışı için yumurta ve şekeri köpük haline gelene kadar çırpalım, süt ve yağı ekleyerek bir spatula yardımı ile karıştıralım. Katı materyalleri de eleyerek başka gereçlerin üzerine ekleyelim.
  2. Kullanacağımız kek kalıbını çok az yağ ile yağlayalım ve kek harcını biraz üstten olacak biçimde kalıba ekleyelim.
  3. Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırına keki koyalım. Orta ara pişmesini gözlemleyerek denetimli bir formda keki 35 dk pişirelim.
  4. 2 poşet krem şantiyi süt ile çırparak hoş bir kıvama getirelim. Üzerini streçleyerek soğuması için dolaba kaldıralım.
  5. Çikolata sosu harcına sütü ekleyerek orta ateşte karıştırarak pişirelim, kıvam alınca altını kısalım ve tablet çikolatayı içine atarak eritelim ve ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
  6. Pişen keki fırından alıp soğumasını bekleyelim, birinci sıcağı çıkan keki süt ile ıslatalım. Kek sütü çekince ve tam olarak soğuyunca üzerine kremşantiyi ekleyerek bur spatula yardımı ile düzeltelim.
  7. Son olarak çikolata sosunu da ekleyerek pastamızı tamamlayalım. Dışarıda biraz durduktan sonra pastayı dolaba kaldırıp 2-3 saat dinlendirelim.
  8. İsteğe bağlı olarak orta katmana muz dilimleri ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun🌸

Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Çipura
En Güzel Pastane Poğaçası (Videolu)
Cheesecake
Oreolu Magnolia Tarifi (İddia Ediyorum Yediğiniz En Lezzetli Magnolia) (Videolu)
Kruvasan Poğaça
Hamsi Pilavı
Hdabla | © 2025 |