Ağlayan Pasta
Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker ( 200 ml )
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı+ 1 çay bardağı un
Üzerine;
- 1 paket hazır çikolata sosu ( ardında ki tarife nazaran hazırlayıp yapabilirsiniz)
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzerine;
- 2 paket krem şanti
- 1,5 su bardağı süt
Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel kare borcamı tereyağ yada margarin ile yeterlice kaplayalım dolapta bekletelim.
- Derin kapta keki yaparak başlıyoruz.
- 3 adet yumurta, yumurta küçük ise 4 kullanalım.
- Şekeri ekleyip açık kıvam alana kadar yüksek zamanda çırpıyoruz.
- Sütünüzü ve sıvı yağı ekleyip çırpalım.
- Kakao, vanilya ve kabartma tozunu, unu ekleyelim.
- Mikserle düşük periyotta çok az ölçüde 15- 20 sn kadar karıştırıp bırakalım. Çok fazla karıştırmayalım.
- Normal kekten biraz daha cıvık kıvamlı olacak.
- Margarin ile kapladığı mız borcama karşımı döküp düzeltelim ve birkaç sefer tezgaha yavaşça vuralım.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında pişirelim.
- Çok kısa müddette pişiyor. 20 dk kadar kısa bir müddet.
- O yüzden denetime delim bu sıra da tenceremizde çikolata sosumuzu yapalım.
- Sütünüzü ve çikolata sosu tencereye döküp karıştırın ocağı yapalım. Daima karıştırarak pişirelim.
- Kaynamaya başlayınca 1 tatlı kaşığı tereyağ ekleyelim.
- Daha parlak olması için. Kıvam alınca kapatalım. Kenara alalım.
- Pişen kekimizi çıkarıp yeterlice soğumaya bırakıyoruz.
- Ayrı bir kapta krem şantimizi süt ile kıvam alana kadar çırpıyoruz. Dolaba kaldırıyorum.
- Kekimiz yeterlice soğuyunca üzerine 1 delikler açıp, 1 su bardağı süt ile üzerini eşit ıslatıyorum.
- Üzerine krem santiyi düz halde kaplıyorum.
- Üzerine çikolata sosunu döküyorum. Düzleme yapıyorum.
- Dolapta vaktim varsa 1 gün yoksa birkaç saat bekletip yemeğe hazır oluyor.
Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















