Ağlayan Pasta
Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Ağlayan pasta ortası için:
- 2 paket krem şanti
- 1,5 su bardağı soğuk süt
Ağlayan pasta keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 kahve fincanı süt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
Ağlayan pastanın kekini ıslatmak için:
- 1,5 su bardağı soğuk süt
Ağlayan pastanın üstü için:
- 1 paket çikolata sosu
- 1,5 su bardağı süt
Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce ağlayan pastanın kek hamurunu hazırlayın. Yumurta ve şekeri güzelce köpürene kadar çırpın. Sütü ve yağı ek edin, kakaoyu ek edin. Unu ve kabartma tozunu ekleyin.
- Büyük uzunluk yada orta uzunluk borcamın altını yağlayıp harcı dökün. 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Bir kürdan yardımıyla içini denetim edin. Pastaya kürdanı batırın, yapışmıyorsa pişmiştir.
- İlk sıcaklığı çıkan pastaya kürdanla delikler açın. Soğuk sütü üzerine gezdirin. Krem şantiyi yeterlice çırpın, kıvam alana kadar çırpın.
- Tamamen soğumuş pastanın üzerine eşit yayın, pastayı dolaba kaldırın. Çikolata sosunu paketin üzerinde ki yazılı biçimiyle hazırlayın, kıvam alınca ocağı kapatın.
- Tam soğuyan sosu eşit olarak pastanın üzerine dökün. Dileğiniz biçimde süsleyebilirsiniz. Ağlayan pastayı dolapta 4-5 saat dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.
Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












