Ağlayan Kek Tarifi
Ağlayan Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
Üzeri için;
- 2 paket krem şanti (1,5 su bardağı süt)
- 1 paket çikolata sosu (2,5 su bardağı süt)
Ağlayan Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel yumurta ile şekeri koyup mikser ile karıştırın.
- Sonra sıvı yağ ile sütü koyup karıştırmaya devam edin.
- Un, kakao, kabartma tozu, vanilya ekleyip son kez çırpalım.
- Daha sonra borcamımızı yağlayıp, içine karışımımızı ekleyelim ve evvelden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30 dk pişirin.
- Krem şanti ile çikolata sosunu farklı kaplarda hazırlayın.
- Kek piştikten sonra kekin soğumasını bekleyin, ve daha sonra keke kürdan ile delikler açarak 1 su bardağı sütü koyup, kekin sütü emmesini bekleyin.
- Kek krem şanti çikolata sosu sırasıyla ekleyin.
- Ve bir gün dolapta bekletin. Afiyet olsun😭🍰🫰.
Ağlayan Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















