Ağlayan Kek
Ağlayan Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için :
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağından iki parmak eksik yağ
- 1,5 su bardağı süt
- 1 paket vanilya ve kabartma tozu
- 1 çimdik tuz (yumurta sulanmasın diye)
- 2 yemek kaşığı kakao
Keki ıslatmak için;
- 1 litre süt
Üzeri için;
- 2 paket krem şanti
- 1 paket çikolata sosu
Ağlayan Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri 5 dakika köpük olana kadar çırpıyoruz .
- Sonra üzerine yağını ve sütünü ekliyoruz .
- Un ,kabartma tozu ve vanilyalı kakaoyu eliyoruz ,sonra köpüğü sönmeden unu spatulayla ekleyip yanlardan içe hakikat karıştırıyoruz .
- Bunları yaparken fırını 180 derece alt üst ısıtmalı ayarda fırını hazırlıyoruz.
- Tepsiyi yağlıyoruz ve kekimizi fırına veriyoruz ve krem şantiyle çikolata sosunu hazırlıyoruz.
- Kekimiz soğuğunda üstüne 1 litre sütle ıslatıyoruz ve krem şantiyle çikolata sosu üzerine ekliyoruz ve en az 2 saat dolapta soğuyacak.Yapan herkese afiyet olsun.
Ağlayan Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










