Ağlayan Kek

Ağlayan Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı su

Keki ıslatmak için:

  • 1 su bardağı süt

Üzerine:

  • 1 paket çikolata sosu
  • 2 paket krem şanti
  • 2 yemek kaşığı sürülebilir çikolata yahut tablet çikolata 40 gram

Ağlayan Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri beyaz olana kadar çarpıyoruz, sonrasında suyu ve kuru materyalleri ekleyip homojen bir karışım elde ediyoruz.
  2. Öncesinde çikolata sosunu ve krem şantisini hazır edelim ikiside soğusun.
  3. 180 derece ısıtılmış fırına veriyoruz.
  4. Kontrollü pişirdiğimiz keki 5 dk ılımaya bırakıyoruz ve üzerine 1 su bardağı sütü eşit bir formda döküyoruz kekin hem sütü çekip hemde güzelce soğumasını bekledikten sonra üzerine evvel krem şantisini ve çikolata sosunu ekleyip dinlenmeye bırakıyoruz.
  5. 1 ila 2 saat sonrasında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ağlayan Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Krep Suzette
Pratik Pizza
Patatesli Rulo Poğaça (Pastanelere Rakip)
Tavuk Sote
Ajvar
Bayat Ekmekten Pizza Tadında Börek
Hdabla | © 2025 |