Ağlayan Kek
Ağlayan Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı su
Keki ıslatmak için:
- 1 su bardağı süt
Üzerine:
- 1 paket çikolata sosu
- 2 paket krem şanti
- 2 yemek kaşığı sürülebilir çikolata yahut tablet çikolata 40 gram
Ağlayan Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri beyaz olana kadar çarpıyoruz, sonrasında suyu ve kuru materyalleri ekleyip homojen bir karışım elde ediyoruz.
- Öncesinde çikolata sosunu ve krem şantisini hazır edelim ikiside soğusun.
- 180 derece ısıtılmış fırına veriyoruz.
- Kontrollü pişirdiğimiz keki 5 dk ılımaya bırakıyoruz ve üzerine 1 su bardağı sütü eşit bir formda döküyoruz kekin hem sütü çekip hemde güzelce soğumasını bekledikten sonra üzerine evvel krem şantisini ve çikolata sosunu ekleyip dinlenmeye bırakıyoruz.
- 1 ila 2 saat sonrasında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Ağlayan Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






