Ağızdan Dağılan Kıyır Kıyır Elmalı Tart
Ağızdan Dağılan Kıyır Kıyır Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yahut tereyağ
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5-3 su bardağı un (kıvama göre)
İç harcı için:
- 3 adet orta uzunluk elma
- Yarım su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
Üzeri için :
- Pudra şekeri
Ağızdan Dağılan Kıyır Kıyır Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur materyalleri ile kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Unu denetimli bir halde ekliyoruz.
- Hamurun üçte birini poşete sarıp buzluğa ,diğer kısmınıda poşete sarıp olağan buzdolabında yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
- Bu ortada tavaya soyup rendelediğimiz elmaları ve şekeri ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Pişmeye yakın tarçın ve cevizli ekliyoruz. Biraz daha pişirdikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Yağlanmış yada yağlı kağıt serdiğimiz tart kalıbına elimizle hertarafına kenarları da dahil gelecek formda yayıyoruz.
- Soğumuş olan elmalı harcı üzerine eşit bir formda yayıyoruz.
- Buzlukta beklettiğimiz hamuru elmalı harcın üzerine rendeliyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 35-40 dk pişiriyoruz.
- Fırından çıkarıp soğuyan tartımızın üzerini pudra şekeri serpiştiriyoruz.Afiyet olsun 🤗.
Ağızdan Dağılan Kıyır Kıyır Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















