Ağızda Dağılan Yumuşacık Ev Kurabiyesi (40 Adet)
Ağızda Dağılan Yumuşacık Konut Kurabiyesi (40 Adet) Tanımı İçin Malzemeler
- 280 gram un
- 150 gram yumuşatılmış tereyağı
- 80 gram toz şeker
- 1 adet yumurta
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tutam tuz
Ağızda Dağılan Yumuşacık Mesken Kurabiyesi (40 Adet) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtayı ekleyip karıştırın.
- Tuz ve kabartma tozunu ekleyin.
- Unu azar azar ekleyip yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Hamuru buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Hamuru yaklaşık 1 cm kalınlığında açın.
- Kurabiye kalıbıyla haller kesin.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında 10–12 dakika pişirin.Soğuyunca servis edin.
- Kurabiyeler birinci çıktığında yumuşak olur lakin soğuyunca tam kıvamına gelir.
- Kapatılabilir bir kavanozda uzun müddet tazeliğini korur.
- Tereyağının kalitesi bu tanımın lezzetini ikiye katlıyor.
Ağızda Dağılan Yumuşacık Konut Kurabiyesi (40 Adet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















