Ağızda Dağılan Limonlu Kurabiye

Ağızda Dağılan Limonlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Kullandığım ölçü:250 ml su bardağı

  • 125 gram yumuşak tereyağ (margarin, bizimyağ da olur)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (80 gr)
  • 1 su bardağı pudra şekeri (140 gr)
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal (kurkuma isteğe bağlı)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2,5-3 su bardağı un ( ben 4 kullandım )

Ağızda Dağılan Limonlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına tüm gereçleri koyalım karıştıralım üzerine unu ekleyip hamurumuzu yoğuralım.
  2. Biraz hamurumuz dan alalım elimizle bastırarak açalım bir çay bardağıyla yuvarlak biçim verelim.
  3. İstediğimiz form verebiliriz tepsiye dizelim.
  4. Önceden ısınmış alt üst ayar 170 derece fırında 25-30 dakika pişirelim ( her fırın farklıdır pişme mühleti değişebilir.) Ben 175 derece fırında pişirdim.

Ağızda Dağılan Limonlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tart Kalıbında Tiramisu
Sıvı Yağlı Nefis Kurabiye
Pekmezli Yulaf Lapası
Tadına Doyum Olmayan Tuzlu Kurabiye
Kuru Köfte
Kurabiye Menüsü
Hdabla | © 2025 |