Ağızda Dağılan Kurabiye

Ağızda Dağılan Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sirke
- 150 gram tereyağı ya da margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta
- 3,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı çörek otu (yoğururken içine atılacak)
Üstü için:
- Susam
- Çörekotu
Ağızda Dağılan Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un ve çörekotu hariç tüm gereçleri karıştıralım (yumurtanın yalnızca sarısı hamura koyulacak, beyazı diğer bir kaseye ayrılacak)
- Karıştırdığımız gereçlerin üstüne unu yavaş bir biçimde koyup yoğuralım. Son un bardagıyla bir arada çörekotunu da koyalım.
- Ele yapışmayan bir kıvam alınca hamurumuzu yuvarlamaya başlayalım (cevizden biraz daha küçük bir boyutta)
- Yuvarladığımız kurabiyeleri evvel yumurta beyazına daha sonra öbür bir kapta karıştırdığımız çörek otu ve susam karışımına banalım ve tepsimize koyalım.
- Önceden ısıttığımız 180 derecede fırında 15-20 dk fansız pişirelim. Afiyet olsun.
Püf noktalar:Eğer hamur çok modül kesim olup elde yuvarlanmıyorsa biraz sıvı yağ ekleyebilirsiniz.
Ağızda Dağılan Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


