Ağızda Dağılan Kurabiye

Ağızda Dağılan Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 150 gram tereyağı ya da margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı çörek otu (yoğururken içine atılacak)

Üstü için:

  • Susam
  • Çörekotu

Ağızda Dağılan Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un ve çörekotu hariç tüm gereçleri karıştıralım (yumurtanın yalnızca sarısı hamura koyulacak, beyazı diğer bir kaseye ayrılacak)
  2. Karıştırdığımız gereçlerin üstüne unu yavaş bir biçimde koyup yoğuralım. Son un bardagıyla bir arada çörekotunu da koyalım.
  3. Ele yapışmayan bir kıvam alınca hamurumuzu yuvarlamaya başlayalım (cevizden biraz daha küçük bir boyutta)
  4. Yuvarladığımız kurabiyeleri evvel yumurta beyazına daha sonra öbür bir kapta karıştırdığımız çörek otu ve susam karışımına banalım ve tepsimize koyalım.
  5. Önceden ısıttığımız 180 derecede fırında 15-20 dk fansız pişirelim. Afiyet olsun.

Püf noktalar:Eğer hamur çok modül kesim olup elde yuvarlanmıyorsa biraz sıvı yağ ekleyebilirsiniz.

Ağızda Dağılan Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kestaneli Supangle
En Güzel Pastane Poğaçası (Videolu)
5 Dakikada Fit Helva ( Anne Sütü Arttırıcı )
Çıtır Çıtır El Açması Börek
Sebzeli Kıyma Kavurma
Bol Soslu Islak Kek
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet