Ağızda Dağılan Cevizli Kurabiye
Ağızda Dağılan Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda ısısında margarin
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı nişasta
- 1.5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı un
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
Üzeri için:
- Eritilmiş çikolata
Ağızda Dağılan Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç gereçlerimizi yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
- Unu yavaş yavaş ek ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
- Kare kalıp ile biçim vererek yağlı kağıt serili tepsimize diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170’ fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından aldığımız kurabiyeyi soğumaya bırakıyoruz.
- Benmari yolu eritilmiş çikolataya kurabiyeleri batırıp üzerine antep fıstığı ile süslüyoruz.
- Çikolata biraz donduktan sonra servise hazır.
- Gönül rahatlığıyla deneyebileceğiniz hem lezzetli hemde kıyır kıyır bu kurabiye tanımımı kesinlikle denemelisiniz 🤗 şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
Ağızda Dağılan Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













