Ağızda Dağılan Cevizli Kurabiye

Ağızda Dağılan Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda ısısında margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1.5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz

Üzeri için:

  • Eritilmiş çikolata

Ağızda Dağılan Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç gereçlerimizi yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
  2. Unu yavaş yavaş ek ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
  3. Kare kalıp ile biçim vererek yağlı kağıt serili tepsimize diziyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış 170’ fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  5. Fırından aldığımız kurabiyeyi soğumaya bırakıyoruz.
  6. Benmari yolu eritilmiş çikolataya kurabiyeleri batırıp üzerine antep fıstığı ile süslüyoruz.
  7. Çikolata biraz donduktan sonra servise hazır.
  8. Gönül rahatlığıyla deneyebileceğiniz hem lezzetli hemde kıyır kıyır bu kurabiye tanımımı kesinlikle denemelisiniz 🤗 şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.

Ağızda Dağılan Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tutmaç Çorbası
Köfteli Patates
Enfes Kaşarlı Puf Tavuk Köfte Ve Eşlikçisi Patates Kızartması
Puf Puf Elmalı Pankek
Bazlama
Pesto Sos
Hdabla | © 2025 |