Adana Kebap

Adana Kebap Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram kıyma (kuzu ve dana karışık)
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
  • 1 adet kapya biber

Adana Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Adana kebap için kıymaya pul biberini ekleyin ve 15 dakika yoğurun.
  2. Sonrasında tuz, kapya biber ve tereyağını da ekleyip 5 dakika daha yoğurmaya devam edin.
  3. Yoğururken orta ara elinizi ıslatın. Böylece yoğurma süreci daha kolay olacaktır. Homojen bir kıvama gelene kadar yoğurun.
  4. Kıvam alan kıymadan kesimler koparıp çöp şişlere geçirin.
  5. En az 5-6 saat dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
  6. Süre sonunda adana kebabı ister fırında, isterseniz de tava da pişirebilirsiniz. Fırında pişireceksiniz 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar karşıt yüz ederek pişirebilirsiniz. Dilerseniz pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisinde ya da fırın ızgarası üzerinde pişirebilirsiniz.

Adana Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Kurabiye (Kıyır Kıyır)
Meşhur Bursa Cantık
Kremalı Parmesan Soslu One Pot Makarna (Peynir Krema Sevenlere Özel!)
Kaşarlı Yumoş Köftem
Pirinç Tatlısı
Brüksel Lahanalı Bulgur Pilavı
Hdabla | © 2025 |