Adana Kebap

Adana Kebap Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo koyun kıyma
- 1 adet soğan
- 7-8 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- Galeta unu (etiniz yağlı değilse gerek yok)
- 1,5 tatlı kaşığı karbonat (etinizin pişerken düşmemesi ve yumuşak olmasın için)
- 1 kaşık biber salçası ( renk vermesi için)
- Karabiber (bol atılacak)
- Tuz
Adana Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle maydanoz, soğan, sarımsak blandırdan geçirilir.
- Daha sonra yoğurma kabında tüm gereçler karıştırılır.
- Mandalina büyüklüğünde alınarak adana şişlerine saplanır biçim verilir.
- Mangalda pişirilir.
Adana Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

