Adana Kebap

Adana Kebap Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo koyun kıyma
  • 1 adet soğan
  • 7-8 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Galeta unu (etiniz yağlı değilse gerek yok)
  • 1,5 tatlı kaşığı karbonat (etinizin pişerken düşmemesi ve yumuşak olmasın için)
  • 1 kaşık biber salçası ( renk vermesi için)
  • Karabiber (bol atılacak)
  • Tuz

Adana Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle maydanoz, soğan, sarımsak blandırdan geçirilir.
  2. Daha sonra yoğurma kabında tüm gereçler karıştırılır.
  3. Mandalina büyüklüğünde alınarak adana şişlerine saplanır biçim verilir.
  4. Mangalda pişirilir.

Adana Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şifa Deposu Tavuk Çorbası
Çay Saati Menüsü
Şeftalili Kek
2 Renkli Tatlı
Terbiyeli Tavuk Sebze Haşlaması
Sucuk Burger
Hdabla | © 2025 |