Adana Dövme Pilav

Adana Dövme Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık buğday
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2-3 yemek kaşığı haşlanmış et(isteğe nazaran arttırabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı tel yahut arpa şehriye
  • Tuz

Adana Dövme Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Buğdaylarımızı 1 saat suda bekletiyoruz(şişmesi için) kaynamış et suyumuza buğdayımızı ve tuz ek edip kısık ateşte suyu biraz çekene kadar pişiriyoruz, tabanında hafif su kalması gerekiyor.
  2. Buğdaylarımızı denetim ediyoruz yumuşayan buğdayımıza nohut ve etlerimizi ek ediyoruz.
  3. Ayrı bi yerde şehriyelerinizi kavuruyoruz ve pilavımızın içine ek ediyoruz suyu çekene kadar kısık ateşte ağzı kapalı biçimde pişirmeye devam ediyoruz.
  4. Şehriyeleriniz yumuşamadıysa biraz daha et suyumuzu ek edip yumuşayana kadar bekliyoruz.
  5. Ayrı bi yerde tereyağımızı yanmayacak biçimde kavuruyoruz ve suyunu çekmiş pilavımıza ekleyip bi hoş karıştırıp dinlenmeye bırakıyoruz.
  6. Pilavımız hazır afiyet olsun😋.

Adana Dövme Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Amsterdam Sokaklarının Meşhur Cookiesi
Narlı Mor Lahana Salatası
Mayasız Pişi
Meyve Salatası( Sunum)
Kıymalı Muska Böreği
Şeftalili Kek
Hdabla | © 2025 |