Adana Dövme Pilav

Adana Dövme Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık buğday
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2-3 yemek kaşığı haşlanmış et(isteğe nazaran arttırabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı tel yahut arpa şehriye
  • Tuz

Adana Dövme Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Buğdaylarımızı 1 saat suda bekletiyoruz(şişmesi için) kaynamış et suyumuza buğdayımızı ve tuz ek edip kısık ateşte suyu biraz çekene kadar pişiriyoruz, tabanında hafif su kalması gerekiyor.
  2. Buğdaylarımızı denetim ediyoruz yumuşayan buğdayımıza nohut ve etlerimizi ek ediyoruz.
  3. Ayrı bi yerde şehriyelerinizi kavuruyoruz ve pilavımızın içine ek ediyoruz suyu çekene kadar kısık ateşte ağzı kapalı biçimde pişirmeye devam ediyoruz.
  4. Şehriyeleriniz yumuşamadıysa biraz daha et suyumuzu ek edip yumuşayana kadar bekliyoruz.
  5. Ayrı bi yerde tereyağımızı yanmayacak biçimde kavuruyoruz ve suyunu çekmiş pilavımıza ekleyip bi hoş karıştırıp dinlenmeye bırakıyoruz.
  6. Pilavımız hazır afiyet olsun😋.

Adana Dövme Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Büskivili Minik Toplar
Zeytinli Kuru Domatesli Mini Ekmekler
Kolay Cevizli Tatlı
İşkembe Çıtlatması
Organik Pekmezli Kurukayısı Hoşafı
Muteşem Şekerpare
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet