Adana Dövme Pilav

Adana Dövme Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pilavlık buğday
- 2 su bardağı et suyu
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2-3 yemek kaşığı haşlanmış et(isteğe nazaran arttırabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 3 yemek kaşığı tel yahut arpa şehriye
- Tuz
Adana Dövme Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Buğdaylarımızı 1 saat suda bekletiyoruz(şişmesi için) kaynamış et suyumuza buğdayımızı ve tuz ek edip kısık ateşte suyu biraz çekene kadar pişiriyoruz, tabanında hafif su kalması gerekiyor.
- Buğdaylarımızı denetim ediyoruz yumuşayan buğdayımıza nohut ve etlerimizi ek ediyoruz.
- Ayrı bi yerde şehriyelerinizi kavuruyoruz ve pilavımızın içine ek ediyoruz suyu çekene kadar kısık ateşte ağzı kapalı biçimde pişirmeye devam ediyoruz.
- Şehriyeleriniz yumuşamadıysa biraz daha et suyumuzu ek edip yumuşayana kadar bekliyoruz.
- Ayrı bi yerde tereyağımızı yanmayacak biçimde kavuruyoruz ve suyunu çekmiş pilavımıza ekleyip bi hoş karıştırıp dinlenmeye bırakıyoruz.
- Pilavımız hazır afiyet olsun😋.
Adana Dövme Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







