Adana Böreği

Adana Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 16 adet baklavalık yufka
  • 2 adet yufka
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 200 gram margarin
  • 200 gram mozarella
  • 200 gram çeçil peyniri
  • 250 gram margarin

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Adana Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel 250 gram margarini ocakta eritelim.
  2. Daha sonra sekiz adet baklavalık yufkayı sırasıyla bütün katların ortasına erittiğimiz margarinden sürelim.
  3. Daha sonra bu yufkaları bıçak yardımıyla dilimleyelim.
  4. Bir adet olağan yufkayı kesimlere bölüp hazırladığımız sosun içine sokup çıkaralım ve tepsiye dizelim.
  5. Üzerine cecil peyniri ve mozarella’yı yayalım.
  6. Daha sonra kalan kalan olağan yufkanın bir adedini tekrar tıpkı formda sosa batırıp tepsiye dizelim.
  7. Daha sonra kalan baklava yufkalar tıpkı formda ortalarına yağ sürerek dizelim.
  8. Üzerine kalan yağı sürelim. Böreği bıçak yardımıyla keselim. Ve evvelden isinmis 200 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirelim.Afiyet olsun🌺.

Adana Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Mayasız Poğaça
Fırında Biber Dolması
Haşlanmış Yumurtalı Muzlu Puding
Yalancı Sarıyer Böreği
İncir Uyutması/ İncir Muhallebisi
Nohutlu Bamya Yemeği
Hdabla | © 2025 |