Acılı Ezme

Acılı Ezme Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 adet orta uzunluk domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
Sos için:
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı nane
- Limon
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı isot
- Nar ekşisi
Acılı Ezme Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tüm materyalleri robotta çekin.
- Çektiğiniz zerzevatları uygun bir süzgece alarak en az yarım saat süzdürün.
- Başka bir kapta sos gereçlerinin hepsini karıştırıp uygunca harmanlayın.
- Süzülen zerzevatları sos ile birleştirip güzelce karıştırın. (bu ortada sos gereçlerini kendi damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz. )
- Ezmemiz hazır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 😊😊😊
Acılı Ezme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







