Acılı Çemen
Acılı Çemen Tanımı İçin Malzemeler
- 1 küçük kase ceviz
- 1 çay bardağı susam
- 3 diş sarımsak
- 2 kaşık domates salçası
- 1 kaşık biber salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı zeytin yağı
Acılı Çemen Tanımı Nasıl Yapılır?
- Susam ve cevizler kısık ateşde kavrulacak. Soğuması için bekletelim hafif susamları ezelim daha hoş koku vermesi için ☺️.
- Sarımsakları ezelim, içine salçamızı ve baharatları koyalım cevizleri ve zeytin yağını ek edelim hepsini karıştıralım. Afiyetle yiyelim.
- Uzun ortadan sonra kavuşmanın memnunluğu hepinizi seviyorum allaha emanet olun. 🥰💜.
Acılı Çemen Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















