Acıbadem Kurabiye
Acıbadem Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram çiğ badem
- 1 su bardağından biraz fazla toz şekeri
- 4 adet yumurta beyazı
- 1 tatlı kaşığı tepeleme nişasta
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Acıbadem Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- 300 gram çiğ bademi mutfak robotunda un haline getiriyoruz.
- Toz şeker, 3 yumurta beyaz ve toz bademi bir büyük tavada karıştırıyoruz.
- Güzelce karıştırdıktan sonra ocağın altını açıyoruz en kısıkta ve yaklaşık 15 dakika şekerin erimesini sağlıyoruz. Bu müddette devamlı karıştırıyoruz.
- Şeker eridiğinde ocaktan alıyoruz ve biraz ılımasını bekliyoruz. Ilıdıktan sonra 1 yumurta akı, 1 tatlı kaşığı limon ve 1 tatlı kaşığı nişastayıda ek edip güzelce karıştırıyoruz.
- Hamuru isterseniz sıkma torbasıyla tepsiye ceviz büyüklüğünde sıkabilirsiniz ben kaşık yardımıyla koydum tabi kaşığı her hamurdan almak istediğimde ıslattım.
- Daha sonra 150 derece evvelden ısıtılmış fırına yerleştiriyoruz ortalama 20 dakikada pişmiş oluyor.
- Kurabiyemizin birinci sıcağı çıktıktan sonra birbirine yapışma sürecini yapıyoruz.
Afiyet olsun.
Acıbadem Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














