Acıbadem Kurabiye

Acıbadem Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram çiğ badem
  • 1 su bardağından biraz fazla toz şekeri
  • 4 adet yumurta beyazı
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Acıbadem Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 300 gram çiğ bademi mutfak robotunda un haline getiriyoruz.
  2. Toz şeker, 3 yumurta beyaz ve toz bademi bir büyük tavada karıştırıyoruz.
  3. Güzelce karıştırdıktan sonra ocağın altını açıyoruz en kısıkta ve yaklaşık 15 dakika şekerin erimesini sağlıyoruz. Bu müddette devamlı karıştırıyoruz.
  4. Şeker eridiğinde ocaktan alıyoruz ve biraz ılımasını bekliyoruz. Ilıdıktan sonra 1 yumurta akı, 1 tatlı kaşığı limon ve 1 tatlı kaşığı nişastayıda ek edip güzelce karıştırıyoruz.
  5. Hamuru isterseniz sıkma torbasıyla tepsiye ceviz büyüklüğünde sıkabilirsiniz ben kaşık yardımıyla koydum tabi kaşığı her hamurdan almak istediğimde ıslattım.
  6. Daha sonra 150 derece evvelden ısıtılmış fırına yerleştiriyoruz ortalama 20 dakikada pişmiş oluyor.
  7. Kurabiyemizin birinci sıcağı çıktıktan sonra birbirine yapışma sürecini yapıyoruz.

Afiyet olsun.

Acıbadem Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İki Renkli Kek
Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Kaşarlı Patates Çubukları
Açma Tarifi
Ciğer Kavurma
Bin Derde Deva Reyhan Şerbeti
Körili Mercimek Çorbası
Hdabla | © 2025 |