Ağlayan Kek

Ağlayan Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için :

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından iki parmak eksik yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz (yumurta sulanmasın diye)
  • 2 yemek kaşığı kakao

Keki ıslatmak için;

  • 1 litre süt

Üzeri için;

  • 2 paket krem şanti
  • 1 paket çikolata sosu

Ağlayan Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri 5 dakika köpük olana kadar çırpıyoruz .
  2. Sonra üzerine yağını ve sütünü ekliyoruz .
  3. Un ,kabartma tozu ve vanilyalı kakaoyu eliyoruz ,sonra köpüğü sönmeden unu spatulayla ekleyip yanlardan içe hakikat karıştırıyoruz .
  4. Bunları yaparken fırını 180 derece alt üst ısıtmalı ayarda fırını hazırlıyoruz.
  5. Tepsiyi yağlıyoruz ve kekimizi fırına veriyoruz ve krem şantiyle çikolata sosunu hazırlıyoruz.
  6. Kekimiz soğuğunda üstüne 1 litre sütle ıslatıyoruz ve krem şantiyle çikolata sosu üzerine ekliyoruz ve en az 2 saat dolapta soğuyacak.Yapan herkese afiyet olsun.

Ağlayan Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karamel Spoonful
Tahinli Kurabiye
Vişneli Cheesecake
Mercimek Köftesi
Tarçınlı Cevizli Kurabiye
Kabak Havuç Tarator
Hdabla | © 2025 |