Kinoalı Meyhane Pilavı
Kinoalı Meyhane Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı kinoa
- 2 adet kırmızı kapya biberi
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 çay bardağı kaynar su
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Kinoalı Meyhane Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencerenin içine, küçük küp biçiminde doğranmış,kuru soğan, kırmızı kapya biberi, zeytinyağı, tereyağı ek ederek, birlikte materyalleri kavurun.
- Ardından kinoayı yeterlice yıkayıp,süzün.
- Kavrulan,soğan ve kapya biberin üzerine, kinoayı bırakın.
- Ardından tuz, karabiber pul biber kaynar su ek ederek birlikte karıştırın.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip.
- Ardından ocağın altını kapatıp,kinoalı pilavı 10 dakika ,dinlenmeye bırakın.
- Son olarak dinlenmiş kinoalı pilavı servis tabağına bırakın, afiyet olsun. 🙏🌺.
Kinoalı Meyhane Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











