Kinoalı Meyhane Pilavı

Kinoalı Meyhane Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı kinoa
  • 2 adet kırmızı kapya biberi
  • 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 çay bardağı kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Kinoalı Meyhane Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tencerenin içine, küçük küp biçiminde doğranmış,kuru soğan, kırmızı kapya biberi, zeytinyağı, tereyağı ek ederek, birlikte materyalleri kavurun.
  2. Ardından kinoayı yeterlice yıkayıp,süzün.
  3. Kavrulan,soğan ve kapya biberin üzerine, kinoayı bırakın.
  4. Ardından tuz, karabiber pul biber kaynar su ek ederek birlikte karıştırın.
  5. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip.
  6. Ardından ocağın altını kapatıp,kinoalı pilavı 10 dakika ,dinlenmeye bırakın.
  7. Son olarak dinlenmiş kinoalı pilavı servis tabağına bırakın, afiyet olsun. 🙏🌺.

Kinoalı Meyhane Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Su Böreği Tadında Pratik Börek
Balık Menüm
Patates Pişmesi , Kavurması (Kolay Hızlı Yemek)
Çikolatalı Yumuşacık Muffin
Fındık Ezmeli Kurabiye
Sıvı Yağlı Profiterol
Hdabla | © 2025 |